Hitra in učinkovita izolacija stanovanja

Published by: 0

Notranja izolacija stene

V nekaterih primerih lahko izolacijo stanovanjskih prostorov izdelamo zelo hitro, ne da bi pri tem tvegali učinkovitost oziroma rezultate končnega izdelka. So pa razpoložljive rešitve odvisne od dejanskih okoliščin. V nekaterih primerih izolacija sploh ne predstavlja velikega izziva, kaj lahko pa se zgodi, da izziv ne bo imel enostavne rešitve, temveč se bo treba lotiti dragih in zamudnih gradbenih del.

Enostavna izolacija

Večinoma pridejo v poštev enostavni posegi, ki zagotavljajo dobro izolacijo. To je na primer notranja izolacija stene, ki jo lahko izkoristimo v praktično vsakem prostoru. Ali pride ta rešitev v poštev ali ne, je sicer odvisno od debeline sten in razpoložljivega prostora, saj zahteva notranja izolacija stene nekaj dodatnih centimetrov na notranji strani stene. Je pa prav zato ta postopek povsem enostaven, zelo hiter in cenovno ugoden, pa tudi povsem učinkovit.

Notranja izolacija stene se izvaja v stanovanjskih prostorih, ki nimajo zunanjih sten, ki bi bile neposredno izpostavljene dejavnikom okolja, v nekaterih primerih pa tudi v prostorih z zunanjimi stenami. Posebej dobra je ta rešitev v končanih prostorih, ki jih želimo dodatno izolirati, na primer tudi pri izolaciji podstrešja ali kakšnih drugih prostorov, ki jih želimo preurediti.

Pri adaptaciji podstrešja in drugih prostorov pride v poštev tudi toplotna izolacija tal, ki je prav tako precej enostaven poseg, če se ga lotimo pravilno. Tako notranja izolacija stene kot toplotna izolacija tal dopuščata nekatere suhomontažne rešitve, ki so vgrajene hitro in se izkažejo za zelo učinkovite. Na voljo so že pripravljeni sistemi, med katerimi lahko izbiramo. Toplotna izolacija tal sicer včasih predstavlja nekatere dodatne izzive, a vseeno v večini primerov omogoča hitro in učinkovito rešitev.

S suhomontažno izolacijo lahko učinkovito izoliramo praktično celo stanovanje. Takšna rešitev je smiselna v primeru, da želimo izolirati končane prostore, saj v tem primeru nimamo opravka z zahtevnimi gradbenimi deli.