Rešitev za velike projekcije

Published by: 0

Najem projektorja

Če pripravljamo dogodek, na katerem želimo izvesti projekcijo za večje število ljudi, se bomo morali izbiri opreme posebej pozorno posvetiti. Priprava velike projekcije namreč ni mačji kašelj. Najem projektorja seveda omogoča izbiro zmogljivih projektorjev in dobro pripravo na samo izvedbo, a v končni fazi je še vedno zelo veliko odvisno od nekaterih malenkosti, ki lahko odločajo o uspehu ali neuspehu celotnega dogodka.

Vsekakor pa bo na kakovost projekcije najbolj vplival sam projektor. Najboljša možnost za velike projekcije je običajno najem projektorja, saj se lahko na ta način poslužimo kar najboljše razpoložljive opreme, ne da bi morali investirati v drage izdelke. Za veliko projekcijo bomo namreč potrebovali napreden projektor, ki omogoča izvedbo takšnih projektov. Običajni pisarniški projektorji se dobro obnesejo na manjših površinah in omogočajo projekcijo na površino diagonale okoli dveh ali treh metrov, za večje površine pa jim hitro zmanjka sape. Najem projektorja omogoča izbiro zmogljivejše naprave, ki bo brez težav video vsebine prikazala na večji površini. Pri tem sta ključni lastnosti ločljivost in svetilnost, seveda pa na končni rezultat vplivajo tudi druge malenkosti.

Alternative

Alternativo projektorjem predstavlja izposoja LCD zaslonov. Seveda od takšnega zaslona na moremo pričakovati primerljive površine, a lahko si izposodimo večje število zaslonov, ki jih je mogoče kombinirati v skorajda poljubno velike površine. Strokovnjaki za tehnično izvedbo dogodkov brez težav poskrbijo za učinkovito in funkcionalno razporeditev zaslonov v veliko mrežo, ki nato prikazuje usklajeno sliko po celotni površini. Izposoja LCD zaslonov v tem primeru odpravlja nekatere pomanjkljivosti projektorjev, predvsem ne bo skrbi glede svetilnosti in kakovosti slike. Nekaj je sicer odvisno od vhodnega materiala, torej vsebin, ki jih nameravamo prikazovati, saj morajo biti tudi te pripravljene na prikazovanje na veliki površini. Res pa je, da izposoja LCD zaslonov v tem primeru morda prinaša nekoliko višje stroške, pa tudi dodatne komplikacije pri postavitvi celotnega sistema.