Izbira ponudnika za katering

Published by: 0

Zelo raznoliki dogodki kličejo po tem, da jih dopolnimo s ponudbo profesionalno pripravljene hrane. Takšna pogostitev je kot nalašč za slavja, srečanja, piknike in podobne dogodke, lahko pa se za catering odločimo tudi v povsem vsakdanji situaciji, na primer za nekoliko drugačno nedeljsko družinsko kosilo. V vsakem primeru bo treba premišljeno izbrati pravega ponudnika – že catering ponudba ni povsod enaka, torej ne moremo pri vseh ponudnikih pričakovati enakih jedi, poleg tega pa se ponudniki razlikujejo tudi po drugih lastnostih, ki v končni fazi vplivajo na to, kako zadovoljni bomo s postrežbo.

Hrana

V bistvu hrani pri izbiri catering ponudnika niti ni treba namenjati toliko pozornosti, kot bi si morda mislili. Pomembno je le, da catering ponudba vključuje tiste jedi, ki jih želimo vključiti v postrežbo. Praktično vsak ponudnik ima na izbiro klasične jedi ter univerzalne menije za različne priložnosti, prav tako nudijo prilagojeno ponudbo za posebne dogodke, večinoma pa tudi ponudbo a la carte oziroma možnost sestavljanja poljubnega menija.

Prav tako bo vsak ponudnik za katering pripravil odlično hrano, tako da za profesionalno pripravo ni treba skrbeti. Vsak uveljavljen ponudnik catering storitev ponuja okusno in kakovostno hrano, saj je to edina možnost za uspeh v tej dejavnosti.

Druge odlike ponudnikov

Verjetno se gre bolj osredotočiti na tiste odlike, ki jih catering ponudba ne izpostavlja neposredno. Ponudniki se namreč razlikujejo v številnih lastnostih, ki v končni fazi vplivajo na to, ali bo katering uspešen ali ne, pa morda sploh nimajo veze s hrano.

Govorimo seveda o zanesljivosti ponudnika, o prilagodljivosti in drugih zmožnostih, ki se tičejo priprave in dostave hrane, morda tudi postrežbe, pospravljanja in drugih opravkov. Na tem področju je bistveno več možnosti, da se dober katering ponudnik posebej izkaže. Pri organizaciji dogodka je ponudnik, ki prevzame vse skrbi in opravke glede hrane, neprecenljiv.