Brezskrbna vožnja brez polnilnice za električna vozila

Published by: 0

Električni skuter 2

Pogost pomislek tistih, ki razmišljajo o nakupu električnega vozila je, da se bodo ravno v ključnem trenutku znašli v preveliki oddaljenosti od najbližje polnilnice. A za nekatera vozila to sploh ni problem – pravzaprav sploh ne potrebujejo javne polnilnice za električna vozila, temveč težavo omejenega dosega rešujejo na druge načine!

Polnjenje doma

Nekatera vozila omogočajo kar polnjenje doma, kar je vsekakor zelo priročna opcija. En primer je električni skuter, ki velja tudi za eno izmed bolj priljubljenih električnih vozil pri nas. Takšen skuter je cenovno ugoden, enostaven za uporabo in zelo učinkovit predvsem pri mestni vožnji. Če dodamo še dejstvo, da ne potrebuje posebne polnilnice, se v mnogih primerih izkaže za nadvse smiselno izbiro.

Električni skuter je opremljen s polnilnim sistemom, ki omogoča povezavo v električno omrežje kar preko običajne gospodinjske vtičnice. To pomeni, da lahko takšno vozilo enostavno polnimo kar doma. Pravzaprav lahko akumulator napolnimo skorajda kjerkoli, saj je praktično povsod na voljo kakšna vtičnica. Poleg tega električni skuter ni pretirano zahteven pri porabi energije, tudi skladišči je ne veliko – eno polnjenje ne predstavlja nikakršnega stroška, kar je seveda velik plus, če želimo vozilo polniti kjerkoli in kadarkoli.

Druge rešitve

Ker polnilnice za električna vozila niso na voljo ravno povsod, je treba včasih poiskati druge rešitve. Teh se poslužujejo predvsem poslovni uporabniki električnih vozil. Brez večjih težav lahko postavimo tudi lastno polnilnico, pri tem pa imamo na voljo kar nekaj konkretnih rešitev. Ena možnost je seveda običajna vtičnica, ki jo lahko uporabi električni skuter (pa tudi nekatera druga lahka elektro vozila). Prav lahko pa se opremimo tudi z večjo polnilnico, pravzaprav imamo pri tem precej svobode. Nekatere polnilnice so modularno zasnovane in jih lahko poljubno sestavljamo in prilagajamo potrebam. Tako se ni treba zanašati na javno dostopne polnilnice za električna vozila, temveč imamo vedno na voljo lastno polnilnico.