Cerada zaščiti naš avtomobil pred nevarnostmi

Published by: 0

zascita-avtomobila-voznika

Moderni avtomobili vsebujejo številne zaščitne tehnologije proti škodljivim sončnim žarkom, močnemu dežju in drugim nevarnostim. Na žalost pa vsi omenjeni in drugi dejavniki sčasoma povzročijo škodo na karoseriji in drugih avto delih. Posebej pomembno je omeniti nasilno vreme, ki prinaša točo, leteče predmete in druge elemente. Našemu jeklenemu konjičku pregrinjalo proti toči nudi vso zaščito, ki jo potrebuje, ko se prične ustvarjati nepredvidljivo poletno vreme z možnostjo toče. Namestimo ga lahko v nekaj preprostih korakih, ko pa ga ne potrebujemo več, pa ga brez težav pospravimo v prtljažnik.

V poletnem času je vreme nepredvidljivo

Prihajajoči poletni meseci so razlog za veliko veselje, saj predstavljajo odlično priložnost, da se z avtomobilom odpravimo na dobro zaslužen oddih. Obenem pa vsi izkušeni vozniki vedo, da poletje prinaša s seboj veliko nevarnost. Popolnoma sončno vreme se lahko hitro spremeni v pravo nočno moro, saj nastanejo krajevne nevihte s točo, močnimi vetrovi ipd. Toča pa je glavni povzročitelj škode karoserije, stekel in drugih delov našega avtomobila.

pregrinjalo-za-avto

Zaščita avtomobila v obliki pregrinjala oziroma cerade je pomembna tudi v zaprtih prašnih prostorih

Najboljšo obrambo predstavljajo pregrinjala proti toči. Najdemo jih lahko v različnih velikostih, ki se prilagajajo našemu jeklenemu konjičku. Narejene so iz več slojev različnih materialov, ki ublažijo lažje in močnejše udarce ter tako ohranjajo karoserijo našega avtomobila v najboljši formi.

Cerada proti toči za naš avtomobil

Ponudbo različnih dodatkov za naš avtomobil je mogoče zaslediti v številnih velikostih in izvedbah. Moderna cerada proti toči je lahko univerzalne velikosti ali pa določeno prikrojena našemu avtomobilu. Za večino voznikov je dovolj, če si lastijo cerado, ki pokrije večino avtomobila. Pri izbiri moramo biti posebej pazljivi, saj moramo imeti v mislih dimenzije našega avtomobila, kot tudi cerade.

Za večino novih in nekatere starejše avtomobile je mogoče kupiti cerado proti toči, ki je prikrojena določenemu tipu, znamki in vrsti vozila. Omenjene cerade so narejene točno po meri našega avtomobila, kar mu ponudi najvišjo mero zaščite pred nasilnim vremenom in drugimi nevarnostmi.

Avtomobilska cerada odvrača nepridiprave

Pogosto se zgodi, da moramo naše vozilo pustiti na sumljivem parkirišču ali drugem okolju. Tako ga izpostavimo nepridipravom, ki lahko odtujijo naše stvari. Mogoče je tudi, da ukradejo pokrove platišč, metlice brisalcev, katalizator ali druge dele za avto. V nekaterih primerih pa se lahko lotijo kraje samega vozila, kar je najslabši mogoč scenarij.

Številne raziskave so pokazale, da avtomobilska cerada uspešno odvrača nepridiprave pred nespametnimi dejanji. Za to je zadolženo dejstvo, da ne vedo, kaj se skriva pod cerado. Obenem pa jo je potrebno odstraniti z vozila, kar jim povzroči dodatno delo in izpostavljenost mimoidočim pogledom. Priporočljivo je, da imamo vedno s seboj avtomobilsko cerado, saj nam poleg zaščite zunanjosti avtomobila nudi tudi zaščito pred tatovi.

Zaščita pred zunanjimi elementi

Glavni namen vsake avtomobilske cerade je nudenje zaščite našemu vozilu pred zunanjimi elementi. To je izredno pomembno v primerih, ko pustimo svoj avtomobil na zelo prometnem parkirišču. Hitro se lahko zgodi, da nepazljivi vozniki in mimoidoči ljudje poškodujejo odbijače, ogledala ali karoserijo našega avtomobila. Tukaj je zelo pomembno izpostaviti parkirišča pred velikimi nakupovalnimi centri.

Kremplji živali pa tudi predstavljajo veliko nevarnost za zdravje laka in barve na karoseriji avtomobila. Ni nenavadno, da če pustimo naše vozilo parkirano v naravi ali pod drevesom, da ptičji iztrebki in ostri kremplji malih živali povzročijo praske, odrgnine in druge poškodbe na občutljivih delih avtomobila.

Kakovostna oprema za avtomobile

Nakup kakovostne opreme za naš avtomobil je vedno priporočen. Spletna trgovina Withcar ima v ponudbi kakovostno dodatno opremo za novejša in starejša vozila. Večina tovarniške opreme v današnjih vozilih ne nudi zadovoljiv nivo zaščite za kabino, prtljažni prostor ipd. Zato se priporoča dodaten nakup tepihov, korit za prtljažnik in druge zaščitne opreme.

Če bomo primerno zaščitili nožni predel voznika, sovoznika in potnikov, bomo veliko lažje ohranjali primeren nivo higiene v našem avtomobilu. Obenem pa bo naše vozilo ohranilo višjo tržno vrednost, saj ne bo opaznih madežev, raztrganin in drugih poškodb. Dodatna avtomobilska oprema je močno priporočena za voznike, ki pogosto uporabljajo svoj avtomobil.

Korito prtljažnika zaščiti notranjost prtljažnika

Uporaba cerad proti toči zaščiti zunanjost našega avtomobila. Pogosto pa pozabimo na notranjost. Posebej izpostavljen poškodbam je prtljažni prostor. Med prevažanjem orodij, domačih živali, živil ipd. se lahko hitro zgodi, da se ustvarijo madeži in poškodbe na preprogi prtljažnika.

korito-prtljaznika-avtomobila

Korito prtljažnika avtomobila vam koristi pri prevozu tovora, kjer hitro pride do politja

Temu se lahko izognemo z uporabo korita za prtljažnik, ki ga namestimo hitro in brez težav. Nudi nam zaščito pred ostrimi predmeti, tekočinami in drugimi elementi. Z uporabo korita za prtljažnik pa naš avtomobil tudi ohrani višjo vrednost, saj mu doda mero prestiža in urejenost.