Opremite pisarno po zadnjih trendih!

Published by: 0

pisarniski-stoli-moderni

Tudi pri opremljanju pisarne veljajo nekateri trendi, ki jih je treba upoštevati. Pisarniško opremo izbiramo glede na to, kakšno delo opravljamo in kakšne funkcionalnosti potrebujemo. Te značilnosti usmerjajo tudi aktualne trende, ki hkrati prinašajo tudi zelo posrečene vizualne učinke. Vse to je treba upoštevati, če želimo svoje delovno mesto res lepo urediti.

Seveda s tem ne želimo narediti le dobrega vtisa na zaposlene in obiskovalce. Pisarniška oprema ima pomembno vlogo pri opravljanju dela, skrbi za dobro počutje na delovnem mestu, spodbuja tudi storilnost. Zato te odločitve niso zanemarljive, izbiri opreme gre posvetiti dovolj pozornosti. Kupujemo jo pri uglednih dobaviteljih kvalitetne opreme, pri nas je to Marc interieri. Dobimo lahko raznovrstno pohištvo in drugo opremo, ki se lepo poda v sodobno pisarno.

pisarniški stoli

Tudi konferenčni stoli zahtevajo nekaj pozornosti

Konferenčni stoli so tisti, ki jih pri opremljanju pisarne pogosto kar malo zanemarimo. To je namreč izrazito funkcionalna oprema, ki je načeloma ne uporabljamo tako pogosto. Skrbi za to, da imamo kam sesti, ko opravljamo kakšne sestanke in podobna druženja. A tudi konferenčni stoli imajo v sodobni pisarni pomembno vlogo, pogosto jih uporabljamo prav ob kakšnih posebnih dogodkih, ob katerih moramo biti zbrani in pripravljeni na delo. Čeprav to niso klasični pisarniški stoli, ki jih uporabljamo po osem ur na dan, pri izbiri ne moremo sklepati velikih kompromisov.

Hkrati pa nam konferenčni stoli omogočajo, da izberemo opremo po zadnjih trendih. Nudijo nekaj več svobode pri izbiri, lepo lahko uredimo tudi estetiko prostora. Tu imamo velik potencial, da s pravo izbiro dosežemo izvrstne učinke, zato se splača poseči po idealni opremi za našo pisarno. Stole izberemo tako, da se lepo ujamejo s svojim okoljem in ponudijo vse funkcije, ki jih od takšnega pohištva pričakujemo.

Nekaj več fleksibilnosti imamo pri konferenčnih stolih ravno zato, ker ne gre za opremo, ki je pri delu redno v uporabi. Konferenčni stoli so v uporabi redkeje, po navadi pa ne po več ur hkrati. Zato lahko najdemo nekatere kompromise, ki ne skazijo končne izkušnje uporabnikov.

Za dolgotrajno sedenje je primeren aktivni stol

Konferenčni stoli načeloma niso oblikovani tako, da bi bili zelo udobni in primerni za dolgotrajno sedenje. Seveda so udobni in prijetni, a naleteli bomo na nekatere omejitve, če jih nameravamo uporabljati brez prestanka preko celega delovnega dne. Za tak namen so bolj primerni stoli, ki so posebej oblikovani za maksimalno udobje in podporo skozi več ur. Takšno nalogo ima aktivni stol, ki je zelo zanimiva izbira za tiste, ki iščejo opremo za dolgotrajno sedenje.

Morda se zdi, da telo pri sedenju počiva, a v resnici prenaša zelo neugodne obremenitve. Te vodijo v nelagodje in bolečine, tudi v poškodbe. Če sedimo po več ur na da, se gotovo splača premisliti o tem, kaj nam nudi aktivni stol. To je posebej zasnovan stol, oblikovan tako, da ponuja hrbtenici optimalno podporo pri sedenju. Spodbuja aktivno sedenje, to pomeni, da se telo prilagaja obremenitvam in za podporo uporablja različne mišične skupine. Tako se obremenitve pri sedenju prerazporedijo, ne ogrožajo le kritičnih točki. Lažje prenesemo dolgotrajno sedenje in zmanjšamo tveganje za nastanek bolečin in poškodb.

Seveda tudi aktivni stol ni popolna rešitev za takšna tveganja. V vsakem primeru se splača optimizirati splošno ergonomijo delovnega mesta, dolgotrajno sedenje pa razbijemo z aktivnim odmorom. Priporočljivo je vsako uro za nekaj minut zapustiti delovno mesto, da se nekoliko razgibamo. Aktivni stol lahko pomaga, ne more pa povsem odpraviti vseh težav, ki izvirajo iz dolgotrajnega sedenja.

Gotovo so prav ergonomsko zasnovani stoli prava izbira za sodobne pisarne. To potrjujejo tudi trendi, nenazadnje se tudi proizvajalci pisarniške opreme vse bolj osredotočajo na pohištvo, ki ima kar najboljše lastnosti za tovrstno uporabo. Tako dobimo aktivni stol v mnogih izvedbah, pojavljajo se tudi kot direktorski stoli za nekaj več luksuza. Vsak, ki pri delu dolgo časa sedi, bo spoznal prednosti takšne opreme, zato se ponudbo vsekakor splača poznati.

ergonoska-pisarna-2

Oprema pisarne po sodobnih modnih smernicah

Jasno je, da se bomo pri opremljanju pisarne ravnali predvsem po zahtevah, ki izvirajo iz dejavnosti, ki jo na delovnem mestu opravljamo. Tako moramo najprej izbrati opremo, ki ustreza potrebam uporabnikov, šele nato pomislimo na to, kako bo oprema izgledala in kako se bo vključila v prostor. Imamo pa tu kar nekaj različnih možnosti – nenazadnje se oprema za pisarne vedno pripravlja v skladu z mnogimi različnimi zahtevami in pričakovanji, proizvajalci namenjajo nekaj pozornosti tudi lepemu izgledu.

To je opazno pri raznovrstni opremi. Že običajni pisarniški stoli so recimo zasnovani tako, da izgledajo kar se da elegantno in da se lepo vključijo v svoje okolje. Ta funkcija še bolj izstopa pri direktorskih stolih in pri drugi opremi za pisarne vodstva podjetja. Čeprav so to kosi, ki zelo dobro opravljajo svoje delo, so tudi lepo oblikovani in močno nadgradijo estetsko vrednost celotnega prostora. Kakovostno pisarniško pohištvo bomo gotovo dobili v atraktivnih izvedbah, ki navdušujejo tudi z oblikovalskega gledišča. Na kompromis moramo pristati le, če izbiramo kakšno cenejšo opremo ali če se odločamo za kose, ki so res specializirani za kakšne prav posebne namene.

Poleg tega gre omeniti še dejstvo, da oprema za pisarne ne vključuje le miz in stolov. V ponudbi na https://www.marc-interieri.si/pisarnisko-pohistvo/ najdemo raznovrstno pohištvo, temu pa moramo prišteti še razne dodatke, ki lahko lepo popestrijo pisarno. Tako ne bo treba iskati kompromisov, vedno se lahko odločimo za tiste kose, ki v določeni situaciji ponujajo kar najboljši končni učinek. Pri izbiri delovne opreme se osredotočimo na uporabno vrednost, vsekakor pa imamo možnost prilagoditi tudi podobo prostora z opremo, ki dopušča nekaj več fleksibilnosti na tem področju. 

Številne priložnosti odpira modularno pohištvo

Če ciljamo na vsestransko vlogo opreme v pisarni, bomo izbrali modularno pohištvo. To je idealno prav za ta namen – ponuja visoko uporabno vrednost, naslovimo lahko tudi kakšne posebne zahteve, hkrati pa je takšno pohištvo zelo lepo oblikovano in se lepo poda v praktično vsak prostor. Spet ne gre le za mize in stole, pravzaprav se bolj osredotočamo na druge modularne kose, s katerimi opremimo svoje delovno mesto.

Modularno pohištvo vključuje tudi predelne stene

Izvrstno priložnost za opremljanje delovnega mesta imamo s predelnimi stenami, ki so lahko prav tako modularno zasnovane. To pomeni, da imamo popolno svobodo pri opremljanju svojih poslovnih prostorov, saj nam stene omogočajo, da površino poljubno oblikujemo in razmejimo, dosegamo zelo opazne učinke, čeprav ni nujno, da gre za velike prilagoditve oziroma kakšne zahtevne gradbene posege. Za modularno pohištvo je značilno to, da je dokaj enostavno zasnovano. Predelne stene se izdelajo s pomočjo elegantnih profilov, ki jih lahko prilagodimo vsakemu okolju. Odlično se podajo v pisarniško okolje, pa tudi na druga delovna mesta, ki jih želimo tako urediti.

Poleg tega nam predelne stene ponujajo mnoge možnosti za prilagoditve, kar je spet značilno za modularno pohištvo. Predelne stene v pisarni uredimo tako, da dobimo ustrezne delovne kotičke, oblikujemo lahko tudi druge prostore in tako razpoložljivo površino kar najbolje izkoristimo. Ob tem smo pozorni še na druge značilnosti predelnih sten. Izdelamo jih lahko iz stekla, kar je idealno za sodobne pisarne. Če govorimo o stilsko dovršeni opremi, ki sledi sodobnim trendom, je modularno pohištvo gotovo prava izbira, steklene predelne stene pa so izvrsten primer. Na ta način dosežemo v poslovnih prostorih navdušujoče učinke, ki jih prinaša steklo, stene pa lahko tudi poljubno oblikujemo in dopolnimo. Na dosegu roke imamo posrečen končni rezultat, s katerim bo pisarna veliko bolj prijetna.