Šola varne vožnje je primerna za vsakogar

Published by: 0

Šola varne vožnje

Šola varne vožnje odličen način, ki nam pomaga, da postanemo boljši v vožnji svojega avtomobila. Vsak center varne vožnje ima razpisanih več programov, med katerimi lahko izbiramo. Program izberemo glede na naše potrebe. Če smo voznik začetnik, bomo izbrali program za začetnike. Če nam bo program všeč imamo tudi popravljenem prvem programu možnost, da se tečaja ponovno udeležimo, saj imajo centri razpisane tudi nadaljevalne in izpopolnjevalne tečaje, ki so odlični za oblikovanje odlične vožnje vsakega posameznika.

Šola varne vožnje nudi izkušene inštruktorje, ki nam s svojim znanjem in izkušnjami želijo približati varen način vožnje. Prikažejo nam vožnjo v različnih vremenskih izkušnjah, ki jih kot vozniki začetniki nismo vajeni. Če želimo lahko pri njih udi izkusimo, kako je, ko se avto prevrne ob nesreči.

Šola varne vožnje je tudi odličen način za izbris pridobljenih kazenskih točk. Vozniki med vožnjo delamo tudi napake, ki jih policisti vedno opazijo in nas zato kaznujejo. Točke si pridobimo, če prehitro vozimo ali pa če naredimo kakšen večji prekršek. Ker si večin voznikov želi izbrisati nabrane točke, to lahko uredi na centru varne vožnje.

Center varne vožnje v Sloveniji

Center varne vožnje je izredno obiskan, saj se vedno več Slovencev zaveda, da je potrebno za varno vožnjo opraviti tudi kakšno dodatno usposabljanje. Z novim zakonom je obisk tečaja varne vožnje obvezen za vsakega mladega voznika. To je izredno dobro in koristno, saj se veliko hujših nesreč pripeti ravno mladim voznikom v situaciji, ko je cestišče spolzko.

Center varne vožnje nam bo naučil, kako morano voziti po mokrem cestišču. Kako hitro lahko v takšni situaciji vozimo in ako moramo zavirati, da ne povzročimo nobene nesreče. Z vsem naštetim se bomo seznanili ob prihodu v center varne vožnje, kjer nam bo usposobljeno osebje prikazalo vse kar bomo med vožnjo v dežju morali znati.