Zavorna tekočina priznanih proizvajalcev

Published by: 0

Zavorna tekočina

Zavorna tekočina je nujno potrebna, da naš avtomobil lahko dobro in optimalno zavira. Zavore so ključen del varne vožnje. Kadar peljemo avtomobil na servis, preverijo tudi zavorno tekočino, ki je ne sme biti premalo. Vsaj enkrat na leto moramo torej poskrbeti, a nam serviser doda zavorno tekočino. V kolikor jo je v avtomobilu premalo, nam posveti lučka, ki nam opozori, da je nekaj narobe. Ker je skrb za našo varnost na prvem mestu, moramo avtomobil v takem primeru nemudoma peljati do mehanika. 

Zavorna tekočina nam ustvari pogoje za optimalno zaviranje avtomobila v vsaki situaciji. Zavorno tekočino si lahko dodamo tudi sami, vendar moramo imeti izkušnje in znanje v povezavi z notranjostjo našega avtomobila. Le tako bomo lahko kvalitetno poskrbeli, da bo vse delovalo tako kot bi moralo. 

 

Poliranje žarometov za boljšo vidljivost

Poliranje žarometov je nujno potrebno, saj se s časom steklo na avtomobilskih žarometih izredno zamaže in postane neuporabno. Za dobro vidljivost se moramo od časa do časa posvetiti temeljitemu čiščenju in odstranjevanju vse nabrane umazanije. Pri tem moramo uporabiti dobro čistilo, ki bo poleg čiščenja poskrbelo tudi za negovanje zaščitne maske, ki igra pri žarometu ključno vlogo. 

Poliranje žarometov je potrebno takrat, ko opazimo, da so naši žarometi motni ali so pridobili rumenkast ten. Plastika, ki ščiti notranjo žarnico, se izrabi predvsem zaradi negativnega vpliva UV žarkov, ki so v poletnem času izredno močni. Poleg tega je v prometu tudi veliko mehanskih uničevalcev žarometov, kot so kamenčki, veje in ostalo obcestno rastje. Na obrabljenih in uničenih žarometih se hitreje nabira umazanija, ki jo bomo z leti vse težje odstranili. 

Poliranje žarometov lahko zaupano tudi strokovnjakom za čiščenje in poliranje avtomobilov. Tam nam bodo zagotovo opravili najboljše delo, saj imajo ogromno izkušenj in najboljša čistila, ki so na trgu. Po končanem čiščenju nam bodo žarometi ponovno nudili optimalno vidljivost.